Zolder Isoleren 

Is de zolder bij u ook een ondergeschoven kindje? Net als de kelder een plek in het huis waar men zelden komt, laat staan dat het er opgeruimd en verzorgd uitziet? U bent zeker de enige niet. Vaak gebruiken mensen de zolder als opslagplaats voor vergeten verhuisdozen, tekeningen en herinneringen aan de kinderen en vooral stof. Vroeger waren zolders ook bedoeld voor dit doeleinde: het was er vaak slecht geïsoleerd en vochtig, waardoor het niet geschikt was als kamer.

Tegenwoordig is dat anders. De zolder isoleren gebeurd steeds vaker en bovendien zijn nieuwbouwhuizen vaak al dusdanig geïsoleerd dat de zolder niet onder doet voor de andere ruimtes in de woning.

Heeft u een zolder, maar moet u deze zolder nog isoleren? Of moet u de zolder sowieso verbouwen? Dan helpt Bouwbedrijf Reus graag! Een zolder verbouwen met een aannemer is vaak toch zo fijn: de extra vakkundigheid en ervaring zorgen voor een ideaal eindresultaat.

Isolatiemethodes 

De zolder isoleren, het is één van de meest voorkomende zolder-gerelateerde werkzaamheden die wij uitvoeren. Logisch, want de meeste zolders zijn óf dusdanig nieuw dat er geen werkzaamheden verricht hoeven te worden, óf de zolders zijn van de vorige eeuw en niet ingericht als bijvoorbeeld zolder slaapkamer.

De eerste stap is in dat geval de zolder isoleren. Isoleren kan op verschillende manieren, in de meeste gevallen wordt één van de volgende methodes gebruikt bij het isoleren van zolders:

  • Muurisolatie: voorzetplaten
  • Dakisolatie: rotswol, folie of gipsplaten
  • Glasisolatie: dubbel glas en/of het vervangen van de kozijnen

In verreweg de meeste gevallen is een combinatie van de drie ideaal: door bijvoorbeeld de bestaande enkelzijdige ramen te vervangen voor raamkozijnen met dubbelglas, het dak te vullen met een isolerende laag en de muren te voorzien van isolatieplaten (voorzetplaten). Op deze manier ontsnapt de warmte niet en dringt de kou in de winter niet binnen.

Voordelen van zolder isolatie

De zolder isoleren is altijd een goed idee, ook als het een zelden tot niet gebruikte ruimte is: door de zolder te isoleren bespaart u tot wel 30% op de stookkosten, omdat hitte opstijgt maar na het isoleren uw woning niet zo snel meer verlaat! Maar het heeft nog wel meer voordelen ook.

Naast een enorme besparing in de stookkosten voegt het ook veel waarde toe aan uw woning. De zolder isoleren is vaak een flinke investering, maar het verdient zich altijd terug. Zo verbeteren de isolatiewerkzaamheden vaak de duurzaamheidsscore van de woning, wat op zichzelf weer de nodige voordelen met zich meebrengt. De huiswaarde stijgt bovendien ook, zoals het vrijwel altijd doet als u iets vernieuwd aan uw woning.

Bouwbedrijf Reus als aannemer 

Bouwbedrijf Reus is gevestigd in Enkhuizen. Als klein bedrijf met een vaste groep werknemers staan wij voor vakkundigheid en kwaliteit. Als bouwbedrijf zijn wij gespecialiseerd in alle soorten timmer-, metsel- en bouwwerkzaamheden. Bovendien hebben wij een aanzienlijke staat van dienst en een zeer tevreden klantenbestand. Wij gaan niet weg voordat het project succesvol volgens de afspraken is afgerond. De zolder isoleren doen wij dan ook graag. Heeft u vragen, of wilt u direct een offerte? Neem dan vooral vrijblijvend contact op!

Afspraak maken

Wilt u graag met ons in gesprek over de mogelijkheden?

Maak dan een afspraak. Wilt u een offerte laten maken?
Wij komen graag eerst even bij u kijken om een realistische prijs te kunnen geven.

  • Hidden
  • MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Realisatie uiteenlopende bouwprojecten

Als gedegen bouwbedrijf uit Enkhuizen hebben wij jarenlange ervaring in het realiseren van een groot aantal bouwprojecten. Door onze klanten worden wij geroemd om onze betrouwbaarheid, vakkundige advies, snelle besluitvorming en een verantwoord kostenniveau.

Keurmerken / aangesloten bij